Wat zijn de voordelen van collageen?

Collageen is een belangrijke eiwit die jij in je lichaam hebt. Het is belangrijk om deze ook genoeg in je lichaam te hebben. Collageen ondersteunt namelijk heel veel dingen in je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je botten, je spieren, je huid en je bindweefsel. Collageen is dus erg belangrijk, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van collageen?

Minder last van rimpels of striae

Wanneer je genoeg collageen type 1 in je lichaam hebt zul je minder last krijgen van striae en rimpels. Wanneer jij een drukke baan hebt waar je veel stress van kan ervaren is de kans groot dat jij ook meer rimpels krijgt. Wil je dit graag voorkomen? Dan is het belangrijk om genoeg collageen binnen te krijgen. 

Collageen zit gelukkig in heel veel gezonde groenten. Eet je dus heel gezond dan zal de kans op rimpels of striae beduidend kleiner zijn. Let wel op, een stuk groente is natuurlijk niet heel veel. Wil je dat het collageen goed opgenomen kan worden? Dan is het belangrijk dat je gezond blijft eten en meer dan een groenten op een dag eet.

Hydrateer jezelf ook genoeg, dit stimuleert de aanmaak van collageen ook. Drink minimaal 2 liter water per dag en probeer daarbij groenten of fruit te eten wat ook vocht bevat.

Geen last van stijfheid

Wanneer je genoeg collageen binnenkrijgt zul je merken dat je minder snel last krijgt van je lichaam. Naarmate je ouder wordt is de kans groot dat je af en toe wat last krijgt van je pezen of gewrichten. Heb je je collageen goed op peil, dan is de kans groot dat je hier minder snel last van krijgt. Heb je toch klachten blijf dan genoeg drinken en gezond eten. De kans dat de klachten een beetje weg trekken is groot.