Wat is een verpleegstershorloge?

Eén van de meest populaire sieraden is toch wel het horloge. Dat is ook niet zo gek, horloges zijn namelijk hele praktische dingen, die iedereen wel kan gebruiken. De treinconducteur kan zien of de trein wel op tijd vertrekt, de kok kan zien of het eten al uit de oven kan en de business consultant kan kijken welke datum het is en het contract ondertekenen.

Dat alles kan vervolgens dan ook nog eens in stijl. Een horloge is namelijk niet alleen praktisch, maar ook erg mooi. Er zijn veel verschillende soorten horloges, zodat er voor ieder wat wils is. Op die manier is een horloge ook nog eens een heel persoonlijk iets. Het wordt dan ook vaak als cadeau gegeven aan een speciaal iemand.

Maar nu is er ook iets nieuws op komst, de zogenaamde verpleegstershorloge ofwel zorg horloge. Wat is dit nu en wat maakt het anders dan een gewoon horloge. Hier zoeken we het even snel voor je uit.

Wat is het?

Op de website van bijvoorbeeld MyMitella zie je ze in overvloed, de zogenaamde zorg horloge. Waarom zou een verpleegkundige nu een ander horloge nodig hebben. Dit heeft alles te maken met de strenge hygiëne regels in het ziekenhuis.

Je kan je natuurlijk voorstellen dat je als verpleegkundige, die in contact staat met veel zieke mensen, goed schoon moet houden. Dit betekent veel handschoenen dragen, handen wassen en dergelijke. Het houdt ook in dat verpleegkundige eigenlijk geen sieraden mogen dragen, aangezien deze veel besmettelijke stoffen kunnen overdragen.

Dit is natuurlijk zonde, want bijvoorbeeld een horloge is erg handig voor een verpleegkundige die onder de nodige tijdsdruk staat. Een verpleegstershorloge biedt hier dan ook een oplossing. Deze kun je namelijk gemakkelijk aan je kleding of om je nek hangen, waardoor de verpleegkundige nog steeds aan de hygiëne voorschriften voldoet. Daarom is een zorg horloge echt de perfecte oplossing voor de verpleegkundige.