Wanneer moet ik naar de mondhygiënist?

Je mond en tanden zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Je wilt natuurlijk frisse en schone tanden. Daarnaast is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van je tanden en kiezen. Heb je klachten of wil je graag je gebit goed onderhouden? Dan kan het een idee zijn om een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Kom bijvoorbeeld langs bij Mondhygiënist Galgenwaard. Maar wanneer is dat nou eigenlijk nodig? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet!

Wanneer naar de mondhygiënist

Er zijn een aantal ongemakken waar je mee naar de mondhygiënist kan.

Tandvlees

Gezond tandvlees is erg belangrijk. Er zijn een aantal klachten waarbij het verstandig is om een afspraak te maken. Voorbeelden zijn geïrriteerd en bloedend tandvlees of rood en gezwollen tandvlees. Ook als het tandvlees niet meer strak aansluit om de tanden en kiezen is het een goed diee om naar de mondhygiënist te gaan. Dit is hetzelfde geval bij terugtrekkend tandvlees. Houd je tandvlees dus goed in de gaten, want het is belangrijk voor een gezonde mond.

Tanden

Ook je tanden en kiezen moet je goed in de gaten houden. Heb je vaak gaatjes in het gebit? Maak dan eens een afspraak bij de mondhygiëniste. Daarnaast is het ook belangrijk om langs te komen als je last hebt van losstaande tanden en kiezen. En heb je tandsteen of aanslag? De mondhygiënist kan dit goed verwijderen. Bij veel ongemakken van de tanden is het dus verstandig om een afspraak te maken.

Mondverzorging

Naast de tanden en tandvlees zijn er nog meer problemen waar je mee langs kunt komen. Heb je last van een slechte adem of van een vieze smaak in de mond? De mondhygiënist kan je hiermee helpen. Ook bij andere problemen met mondverzorging staat de mondhygiënist voor je klaar. Schroom dus niet om een afspraak te maken. Een gezond gebit is erg belangrijk!

Behandelingen

De mondhygiënist kan je helpen met een aantal behandelingen. Denk aan het verwijderen van tandsteen en het polijsten van de tanden. Ze kunnen ontstoken tandvlees en parodontitis behandelen en gevoelige tandhalzen. Daarnaast hebben mondhygiënisten ook een adviserende rol in mondverzorging en advies in voeding.

Heb je last van bovenstaande klachten? Maak dan zeker even een afspraak! Ga bijvoorbeeld naar de mondhygiënist utrecht.