Wanneer biedt all on 6 een oplossing voor je gebit?

In verschillende gevallen kan er in de praktijk worden vastgesteld dat het standaard gebit waarover we beschikken niet langer meer voldoet. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je al verschillende tanden of kiezen mist. Bovendien is het echter eveneens mogelijk dat de actuele staat van het gebit zo slecht is dat er naar een alternatieve oplossing moet worden gezocht. In het verleden betekende dat haast automatisch dat ervoor werd gekozen om gebruik te maken van een zogenaamd kunstgebit. Tegenwoordig bestaan er gelukkig ook alternatieven. Eén van deze alternatieven luistert naar de naam all on 6 en wordt tegenwoordig zeer vaak toegepast. 

Welke problemen stellen er zich in de praktijk?

Een slecht gebit kan in de praktijk leiden tot verschillende problemen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat er sprake kan zijn van een kauwprobleem. Ons gebit moet eigenlijk in de meest optimale staat zijn om een zo optimaal mogelijk kauwvermogen te kunnen realiseren. Dat blijkt in de praktijk niet zelden een probleem te zijn wanneer er bijvoorbeeld al verschillende tanden of kiezen zijn aangetast. Dat is echter niet alles. Bovendien spreekt het voor zich dat een slecht uitziend gebit ook onze uitstraling sterk kan beïnvloeden. Gelukkig zal je kunnen vaststellen dat voor beide en nog heel wat andere problemen die zich kunnen stellen all on 6 de oplossing kan betekenen. 

Wat gebeurt er eigenlijk precies bij all on 6? 

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat gebeurt er nu eigenlijk precies bij het toepassen van een all on 6? Wel, zoals de naam van deze behandeling al enigszins laat vermoeden wordt er in dit geval voor gekozen om zes implantaten in de kaak aan te brengen. Vervolgens zal hier een vaste brug op worden vastgeschroefd. In de praktijk voelt dit niet alleen als echte tanden, daarnaast ziet het er ook precies zo uit! Mensen zullen het verschil na het ondergaan van de all on 6 behandeling dan ook niet zien. Dit is op esthetisch vlak dan ook met absolute zekerheid één van de beste behandelingen die er gevolgd kunnen worden voor wat het recreëren van een perfect volledig gebit betreft. 

Voor veel mensen de perfecte oplossing!

Een slecht en / of incompleet gebit brengt in de praktijk menig aantal vervelende nadelen met zich mee. Zoveel mag wel duidelijk zijn. Niet alleen is het zo dat het eten van bepaalde maaltijden erdoor kan worden verstoord, bovendien is het ook mogelijk dat je, je er onzeker door gaat voelen. Het is namelijk zo dat je bepaalde verliezen in je gebit moeilijk kan verbergen. Gelukkig ben je dus vandaag de dag niet langer automatisch aangewezen op het laten plaatsen van een kunstgebit, integendeel. In plaats daarvan kan je ervoor kiezen om deze all on 6 oplossing toe te passen of kan je kiezen voor de all on 4. Het verschil zit hem zoals je waarschijnlijk wel al kon vermoeden uitsluitend in het aantal implantaten waar gebruik van wordt gemaakt. Samen met je tandarts-implantoloog kan worden bekeken wat voor jouw situatie nu precies de beste oplossing is.