Waar op letten bij het aanschaffen van hoorbatterijen

Bent u een hoortoesteldrager? Of krijgt u binnenkort een hoortoestel? Dan zult u veel te maken krijgen met hoorbatterijen. Bij de aanschaf van hoorbatterijen zijn er een aantal punten waar u op moet letten. We hebben het dan niet alleen over de prijs, maar om deze batterijtjes te kopen heeft u wel wat achtergrond informatie nodig. Daarom gaan we daar in dit artikel graag wat dieper op in.

Verschillende kleuren

Hoorbatterijen zijn er in verschillende kleuren, waarbij elke kleur gekoppeld wordt aan een code. In principe zijn er vier kleuren (bruin, geel, oranje en blauw) en vier kleurcodes (312, 10, 13 en 675). Kunt u op de verpakking alleen de kleur zien en niet de code? Dan kunt u alsnog aan de kleur herkennen om welke code het gaat. Om het u gemakkelijk te maken hebben we een opsomming gemaakt welke code bij welke kleur hoort.

  • Bruin – 312
  • Oranje – 13
  • Geel – 10
  • Blauw – 675

Verschillende merken

Net als bij alkaline batterijen, zijn er verschillende merken die hoorbatterijen verkopen. Een van de meest verkochte batterij is de rayovac extra advanced 312. Deze batterij is bruin van kleur en wordt verkocht door het met Rayovac. Daarnaast zijn er nog een aantal grote andere spelers in de markt van hoorbatterijen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Duracell, PowerOne, Energizer en GP. Allemaal bekende merken in de wereld van hoorbatterijen. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen. Zo zijn er merken die de belofte maken dat de batterijen niet zullen oxideren. Andere merken beweren de langste levensduur te hebben. Dat is natuurlijk puur afhankelijk van hoe vaak u de batterijen gebruikt. Voor welk merk u moet kiezen kunnen wij dus niet echt een antwoord op geven. Het is testen om te zien welk merk het beste voor u is. 

De prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een rol in de beslissing. Echter adviseren wij u wel dat u zich niet blind moet staren op de prijs. U denkt bijvoorbeeld goedkoop uit te zijn met een bepaalde actie of aanbieding, maar wordt er ook aangegeven hoe lang u met de batterijen kunt doen? Als deze binnen no time leeg zijn bent u uiteindelijk nog duur uit doordat u constant de batterijen moet vervangen.

Succes!

We hopen dat u iets gehad heeft aan de tips in dit artikel en wensen u veel succes bij de aanschaf van hoorbatterijen. Er is trouwens nog wel een andere tip die we u willen meegeven. Als u de batterijen uit de verpakking haalt, kunt u het beste 5 minuten wachten totdat u deze in het hoortoestel plaatst. Hiermee kunt u namelijk de levensduur met zo’n 80% verlengen!