belly, body, calories

Stop met Excuses, start met afvallen

Mensen met overgewicht doen zichzelf meestal veel onrecht aan door zichzelf te verontschuldigen voor echt afvallen. Een ding dat ik heb geleerd, is dat excuses jou of mij niet kunnen helpen. Pas als we ons persoonlijke probleem recht in de ogen kijken en het dan erkennen als een probleem dat we haten, kunnen we er echt iets aan doen.

Veel mensen zullen zichzelf ervan overtuigen dat hun gewicht niet al te slecht is of misschien alles de schuld geven, van genen tot erfelijkheid, en zichzelf zo blind maken voor de noodzaak om die ongewenste kilo’s kwijt te raken. In dit artikel zal ik proberen een aantal van de excuses op te noemen die mensen geven om te zwaar te blijven en misschien commentaar te geven waarom het nodig is om waarheidsgetrouw te zijn over onze gewichtssituatie en dan erop inzoomen om het uit ons leven te vernietigen . Shakespeare zei ooit “om jezelf te verdunnen, wees waar” en in dit artikel zullen we waar zijn en vanuit die openheid en zelfacceptatie kunnen we de zelfsabotage die we doen door excuses overwinnen.

Hier volgen enkele van de excuses die we onszelf geven om dik te blijven:

(1) Mijn stofwisseling is niet goed
(2) Mijn genen zijn slecht
(3) Mijn schildklier is slecht
(4) Ik ben oké omdat ik “vetvrij” of “vetarm” voedsel eet
(5) Afvallen is te moeilijk voor mij
(6) Ik ben een fit en “knap” dik persoon
(7) Mijn lichaam heeft het ideale gewicht bereikt waarop ik niet meer kan afvallen. En deze lijst is zeker niet uitputtend.

Ik weet zeker dat u zich kunt identificeren met enkele van de hierboven genoemde excuses die we voor onszelf maken om dik te blijven. Maar dit zijn drogredenen die we uit onze gedachten moeten wissen als we proberen af ​​te vallen. Afvallen doet je op geen enkele manier pijn, maar het helpt je er goed uit te zien en je ook gezond te voelen en van je leven te genieten. Met hulp van een diëtist kan je grote stappen maken

Er zijn enkele mensen op deze wereld die er alles aan zullen doen om te voorkomen dat ze naar hun problemen kijken om ze te helpen oplossen. Ze doen dit omdat ze bang zijn voor het probleem zelf of misschien voor de kosten en moeite die het kost om er daadwerkelijk iets aan te doen. Ze zullen dan voor niets stoppen om zichzelf ervan te overtuigen dat niets aan het probleem doen een betere keuze is. Zoals alles moeten we eerlijk zijn tegen onszelf als het gaat om afvallen.

We moeten de gewichtsproblemen waarmee we worden geconfronteerd onder ogen zien en er dan snel iets aan doen; dat is om af te vallen en gelukkig te zijn. We moeten stoppen met het geven van alle schuld aan ons metabolisme. Het heeft er niets mee te maken, maar het heeft alles te maken met de kwaliteit en kwantiteit van het voedsel dat we eten. Veel mensen met overgewicht zijn zo omdat ze junkfood eten en er ook te veel van eten.

Hoewel metabolisme een rol kan spelen in situaties met overgewicht, vooral naarmate we ouder worden, is het niet de belangrijkste of enige reden waarom we zwaarlijvig worden. Hoe traag iemands metabolisme ook is, gegeven het juiste soort voedsel en lichaamsbeweging, kan het worden versneld om iemand te helpen af ​​te vallen.

Onze genen de schuld geven als het gaat om afvallen, is als een auto-ongeluk de schuld geven aan de auto zelf in plaats van aan de bestuurder. Hoewel genen ervoor kunnen zorgen dat sommige mensen worstelen met hun inspanningen om af te vallen, zullen ze zeker afvallen als de juiste soorten voedsel en lichaamsbeweging worden gebruikt.

Het is waar dat een slechte schildklier ertoe kan leiden dat iemand worstelt met gewichtsverlies, maar ik wil je vertellen dat maar heel weinig mensen dat soort problemen hebben, dus er is een kans dat je dat probleem niet hebt. Uw arts kan een test uitvoeren om u te helpen bepalen of u een onderactieve schildklierprobleem heeft, en vervolgens antidota voor de behandeling voorstellen als blijkt dat u dat probleem heeft.

Sommige mensen denken dat ze niet te zwaar zijn omdat ze “vetvrij” of “vetarm” voedsel eten. De waarheid kan hier niet verder van verwijderd zijn. Hoewel de meeste voedselproducenten het vet uit het voedsel haalden, vervingen ze het toch door suiker die in de bloedstroomlijst terechtkomt en uiteindelijk op elke manier in vet verandert. Dus zoals u kunt zien, betekent het feit dat voedingsmiddelen het label “vetvrij” of “laag vetgehalte” hebben niet dat het veilig is om te veel te eten.

Het probleem is niet hoeveel vet er in het voedsel zit, maar het probleem is ons gedrag ten opzichte van voedsel. Hoewel sommige mensen de gemakkelijke weg kiezen door zichzelf er simpelweg van te overtuigen dat ze niet kunnen afvallen, is de waarheid dat iedereen kan afvallen. Zie je, het lichaam registreert alle calorieën of voedselenergie die je in je lichaam stopt.

Dus als u denkt dat u niet kunt afvallen, moet u misschien uw voedsel in tweeën snijden en uw calorie-inname halveren en naarmate de tijd verstrijkt, zult u de kilo’s eraf zien komen. Het komt zeer zelden voor dat iemand medisch wordt verklaard dat het onmogelijk is om af te vallen. Ik kan je niet voorstellen dat een dergelijke situatie zelfs in de wereld bestaat. Verminder de voedselopname en de kilo’s zullen onmiddellijk of na verloop van tijd naar beneden komen.

Het maakt niet uit hoeveel mensen proberen zichzelf ervan te overtuigen dat ze dik zijn, maar goed