diabetes, blood sugar, diabetic

Insuline koeltas kopen die bij jou past

Wil je je geen zorgen hoeven te maken of de temperatuur van je insuline wel goed blijft? Een insuline koeltas kopen zorgt ervoor dat je daar niet over in hoeft te zitten. Hiermee blijft de insuline namelijk op de goede temperatuur. Meestal wel tot 45 uur lang. Dit is belangrijk want als je je insuline niet op de juiste temperatuur bewaart zal de werking ervan verminderen. Als je de insuline nog niet hebt aangebroken is het namelijk van belang dat je het tussen de twee en acht graden Celsius bewaart. Zeker als je op reis bent heb je waarschijnlijk niet zomaar een koelkast achter de hand. Door een insuline koeltas mee te nemen zorg je ervoor je je insuline op een constante en veilige temperatuur kunt bewaren. Meer over een insuline koeltas kopen lees je in deze blog!

Een insuline koeltas kopen voor in je tas

Voordat je het koeltasje gaat gebruiken is het de bedoeling dat je deze voor ongeveer een uurtje onderdompelt in water. Dit is nodig omdat de parels die in het tasje zitten zich volzuigen met het koude water. Hierdoor heeft het koeltasje dus die verkoelende werking. Daarna moet je het koelelement even droogdeppen en kun je hem in het tasje zetten. Dan zal deze voor ongeveer 24 uur de insuline koel houden. Het hangt natuurlijk wel af van de omgevingstemperatuur hoe lang het koelelement echt koel blijft.

Insuline koeltas kopen voor jarenlang gebruik

Als je een dagje naar het strand gaat op een warme zomerdag zul je het koelelement in de avond wel weer even in koud water moeten dompelen. Je kunt de koelelementen dagelijks gebruiken maar het is wel aan te raden om hem zo af en toe even schoon te maken. Het koelelement kun je gewoon met de hand in een bakje zeep wassen. De parels in het koelelement hebben gegarandeerd een werking van een jaar maar meestal kun je er wel twee jaar mee vooruit.

Insuline koeltas kopen voor in je tas

Eigenlijk kun je in iedere diabetes tas wel een koeltas kwijt. Er zijn namelijk ook kleine individuele koeltassen verkrijgbaar. Deze zijn geschikt om één insuline pen koel te houden. Je kunt hem eigenlijk altijd wel ergens in kwijt. Als je liever een wat grotere variant wilt kun je kiezen voor een koeltas waarin je twee pennen kwijt kunt. Daarna kom je al gauw uit bij iets grotere koeltasjes. Zo heb je bijvoorbeeld ook een jumbo waarin je zelfs 18 insulinepennen kwijt kunt. Het is dus maar net waar je zelf behoefte aan hebt. Overweeg dus eerst hoeveel insuline je mee wilt nemen bij het kopen van een insuline koeltas.

Waarom zou je een insuline koeltas kopen?

Zoals hierboven is geschetst blijkt het dus erg praktisch om een insuline koeltas te hebben als diabetici. Zo voorkom je dat de werking van je insuline achteruit gaat. Hierdoor vermijd je gevaarlijke situaties. Als je een insuline koeltas koopt kun je dus je insuline voordelig en veilig vervoeren. Je hoeft je niet meer druk te maken over de werking ervan.