Hoe kan je door blijven werken met klachten?

Veel werkende mensen hebben last van fysieke klachten, zowel mensen met een kantoorbaan als mensen met een actief beroep. De mensen met een actief beroep bewegen natuurlijk veel en kunnen zo bepaalde spiergroepen of ligamenten overbelasten. Ook is het mogelijk dat zij hun spieren verkeerd gebruiken en zo blessures oplopen. Daarnaast geldt voor de werkende mensen dat zij soms te weinig bewegen of een verkeerde lichaamshouding hebben in hun stoel. Dat kan aan de stoel liggen, maar ook aan de manier van zitten. Movamento, een fysiotherapeut Utrecht, kan in dat geval helpen om te kijken waar dit aan ligt, zodat je ondanks je klachten toch door kan gaan met je werk.

Spieroefeningen

Movamento wil er namelijk voor zorgen dat jij kan blijven bewegen, op een manier die jou geen pijn bezorgt. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om de pijn letterlijk als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen, maar soms kom je toch al een heel eind met bepaalde spieroefeningen. Je kan namelijk niet niks doen. Voortdurende pijn tijdens het bewegen of zelfs tijdens het stilzitten is erg vervelend en kan je belemmeren in het dagelijks leven. Zo komt het vaak voor dat mensen in een sociale setting niets anders kunnen dan denken aan de pijn, of dat ze bepaalde activiteiten niet meer ondernemen omdat ze bang zijn dat er pijn gaat komen.

Plezier in bewegen

Bij Movamento willen ze je helpen om dat tegen te gaan. Deze fysiotherapeut Utrecht is er voornamelijk op gericht om ook de oorzaak van de pijn te bestrijden. Hiermee voorkom je namelijk dat er in de toekomst nieuwe blessures of klachten ontstaan. Op die manier is er hoop dat de mensen met klachten weer plezier krijgen in bewegen. Bovendien is voorkomen beter dan genezen. Uiteraard is het aan te raden om even te controleren of je zorgverzekering fysiotherapie vergoedt en onder welke omstandigheden.