eye, blue eye, iris

Herstel van eerdere ooglidcorrectie (ooglidcorrectie)

Als je je onderzoek hebt gedaan en een gerenommeerde arts hebt gekozen die gespecialiseerd is in oculofaciale plastische chirurgie, is de kans groot dat je bevredigende resultaten zult behalen. Hoewel het juist is dat u niet bang hoeft te zijn voor een operatie die wordt uitgevoerd door een best beoordeelde arts, is het ook waar dat er soms complicaties zijn, en als u de pechvogel bent die complicaties ervaart, heeft u snel hulp nodig.

De beste artsen weten niet alleen hoe ze u geweldige operatieresultaten kunnen geven, ze weten ook hoe ze complicaties kunnen corrigeren als deze zich voordoen. Af en toe kunnen complicaties optreden door een operatie, die correctie vereisen die buiten de vaardigheid van de oorspronkelijke chirurg vallen, of de arts-patiëntrelatie kan mislukken, en dit is wanneer u een second opinion moet zoeken. Gelukkig zijn deze omstandigheden ongebruikelijk.

Heb ik meteen hulp nodig?

Veel mensen maken zich van nature zorgen over hoe hun operatie zal genezen, terwijl het in werkelijkheid goed komt. Dit is het geval bij de meeste angstige patiënten, zoals we in een recente post hebben besproken. Iedereen moet echter toegeven dat er soms iets mis kan gaan, zoals bij elke medische procedure en zelfs op elk professioneel gebied. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit de momenten zijn waarop u uw chirurg het meest nodig heeft. Wacht niet op uw volgende afspraak. Bel uw chirurg. Als u denkt dat u een echt noodgeval heeft, ga dan naar een eerste hulp of bel 911. Iemand kan uw chirurg later bellen om hem / zij te laten weten wat er aan de hand is. Het is veel beter om gezien te worden voor iets dat niet serieus blijkt te zijn, dan iets belangrijks te missen. Een deskundige arts moet begrijpen hoe hij in dergelijke ongebruikelijke situaties moet reageren, en gelukkig zijn dergelijke artsen beschikbaar. De sleutel is om de situatie gracieus, snel en effectief aan te pakken.

Na een ooglidcorrectie zijn deze aandoeningen niet normaal:

  1. Bloeden. Over het algemeen geeft elke bloeding aanleiding tot bezorgdheid. Hoewel er niet veel bloed voor nodig is om er veel uit te zien, is het niet normaal dat er na een operatie zichtbare bloeding optreedt. Het kan worden veroorzaakt door een aantal redenen, meestal activiteit na een operatie. Als u dit ervaart, bel dan uw chirurg, bespreek de situatie en volg hun instructies.
  2. Een groeiende blauwe plek in de oogleden. Dit is over het algemeen een teken dat u een bloeding heeft in het ooglid waar de operatie werd uitgevoerd. Nogmaals, dit is zeldzaam maar heeft onmiddellijke aandacht nodig. Bel onmiddellijk uw chirurg. Als u problemen heeft om de chirurg te bereiken, ga dan naar een eerste hulp, vooral als er pijn is en veranderingen in het gezichtsvermogen.
  3. Pijn die niet wordt hervat door de pijnstillers die worden voorgeschreven voor gebruik na een operatie. De meest voorkomende reden dat dit kan gebeuren, is de beslissing dat u het pijnmedicijn na de operatie echt niet hoeft in te nemen. En uren later is alles eraf en het is niet verrassend dat je pijn doet. Op dit punt kan het letterlijk twee uur duren voordat orale pijnstillers u weer pijnvrij maken. Hoewel de waarheid is dat veel patiënten zich echt op hun gemak voelen na een operatie zonder medicijnen, maar nooit één. Dit is misschien een van de meest voorkomende redenen voor patiënten om na een operatie te bellen. Er zijn echter situaties na de operatie waarin pijn doorbreekt, zelfs op de voorgeschreven medicijnen of dagen na de operatie, wanneer er geen pijn zou moeten zijn. Pijn is een heel belangrijk teken. Het kan een gebrek aan pijnstillers zijn direct na de operatie, een groeiende blauwe plek of dagen later, de eerste symptomen van een infectie. Deel uw zorgen met uw chirurg en neem de telefoon op.
  4. Verlies van gezichtsvermogen. Bloeden achter de ogen kan permanent verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken. Dit is ongebruikelijk, naar schatting 1 op de 300.000 ooglidgevallen. Snelle stappen kunnen de visie redden. Maar onmiddellijke aandacht is noodzakelijk. Bel onmiddellijk uw chirurg of 911.
  5. Nieuwe pijn, zwelling en roodheid in het operatiegebied twee of meer dagen na de operatie. Dit kunnen tekenen zijn van een vroege infectie. Nogmaals, wacht niet op uw volgende bezoek. Bel uw chirurg om de situatie te bespreken.

Zorgen die significant zijn, maar niet zo urgent

Het is normaal dat u tijdens het genezingsproces wat blauwe plekken en zwellingen krijgt, maar in zeldzame gevallen kan dit ernstig zijn om de uitkomst te beïnvloeden. Ernstige blauwe plekken kunnen leiden tot overmatige zwelling, waardoor het ooglid kan worden uitgerekt terwijl het geneest en het uiteindelijke resultaat kan veranderen. Uw arts kan u helpen begrijpen wat voor soort blauwe plekken u verwacht en wat buitensporig is.

Als uw ogen er na de operatie slap of zwaar uitzien, ervaart u een van de meest voorkomende complicaties van een operatie, ptosis of blepharoptosis genaamd, die optreedt wanneer de pees van het bovenste ooglid wegglijdt. Dit kan gebeuren als het wordt ingesneden tijdens een operatie, maar het kan soms vanzelf gebeuren en het effect wordt versterkt door ernstige zwelling. Het komt vaak voor dat de bovenste oogleden na een operatie zwaar zijn door zwelling. Dit betekent niet dat uw operatie een mislukking is. Meestal verdwijnt deze zwaarte over een periode van enkele weken, waardoor het deksel zonder tussenkomst naar de juiste hoogte kan terugkeren.

Lees meer over deze behandeling op https://ivyclinics.nl/