roll the dice, craps, board game

Gokverslaving en het gedragseffect

Gokverslaving is een ernstige psychische stoornis, die op twee manieren kan worden vastgesteld: een persoon a) continu gokt op dingen met behulp van geld of voorwerpen die waarde hebben, ook al ontstaan ​​hierdoor negatieve gevolgen, of b) hij kan niet stoppen met gokken zelfs als ze dat zouden willen. Mensen die aan een gokverslaving lijden, tonen vaak een sterke drang om op een breed scala aan gokmediums te wedden, van sportgames tot poker, gokkasten of blackjack, tot het kiezen van lotnummers en het gooien van dobbelstenen. En hoewel vrienden en familieleden van gokverslaafden de symptomen fysiek niet zien, zoals ze vaak doen bij alcoholisten of drugsverslaafden, hebben de gevolgen van gokverslaving ernstige gevolgen voor hun leven en dat van hun vrienden en families. Het niet beseffen van de ernst ervan of het te licht opvatten kan op de lange termijn verwoestend zijn voor de verslaafde gokker. Gokkers kunnen een punt bereiken waarop ze letterlijk alles verliezen, van auto’s tot huizen, bedrijven en zelfs respect van degenen om wie ze geven.

Het is bekend dat Florida berucht is omdat het “de hotspot” is voor gokkers over de hele wereld, evenals voor zijn inwoners. Maar hoeveel gokkers kampen eigenlijk met financiële problemen? Een recent onderzoek door de Florida Council on Compulsive Gambling werpt licht op kaartspelen en meldt dat 70% van deze mensen moeite had met het betalen van hun rekeningen. Maar hier is het ergste, waarvan bekend is dat het een bijwerking is van overmatig gokken: 1 op de 3 van deze kaartspelers gaf toe te hebben deelgenomen aan illegale activiteiten om hun gokactiviteiten te financieren. Kaarten spelen is niet zo ongevaarlijk als we dachten; criminaliteit baart nog steeds zorgen.

Gokverslaafden zijn niet altijd duidelijk over hun situatie; soms beseffen ze het zelf niet eens. Ze staan ​​niet stil bij wat verloren is gegaan als gevolg van hun destructieve activiteiten en gedragingen. In plaats daarvan concentreren dwangmatige gokkers zich alleen op de winsten of het vermeende investeringsaspect van de spellen die ze spelen. En in tegenstelling tot drugs- of alcoholverslaving, zal een persoon die verslaafd is aan gokken geen symptomen vertonen zoals zware vermoeidheid, ziekte, verlies van energie of duizeligheid; in plaats daarvan zijn er andere factoren duidelijk, zoals in grote financiële problemen raken, quality time verliezen met degenen van wie ze houden, en de kans vergroten om aan drugs- of alcoholverslaving te beginnen.

Het is moeilijk vast te stellen wie een gokprobleem heeft en wie niet. Waar is de drempel tussen sociale gokkers en beledigende gokkers? Zijn er rode vlaggen? Het antwoord is ja. Pathologische gokkers vertonen vaak een of meer van de volgende tekenen: nalatigheid bij familiebijeenkomsten, handelt over crimineel gedrag om meer spullen te verwerven om op te wedden, liever gokken dan rondhangen met vrienden, overdreven praten over gokken en geld winnen, drugs of alcohol gebruiken om ze af te leiden van de wens om meer te gokken, geïrriteerd raken als ze niet gokken, essentiële verantwoordelijkheden voor goktijd verwaarlozen en liegen tegen familie en vrienden over uitgaan met gokken. Een combinatie van deze tekens zou een rode vlag moeten zijn bij het identificeren van een dwangmatige gokker. Maar vergeet niet dat geen van deze tekens het aantal keren vermeldt dat iemand in een bepaalde periode gokt. Het gaat niet om “hoeveelheid”. Een persoon kan elke dag gokken en het mag zijn leven niet beïnvloeden. Ook gokverslaving is niet oké als je rijk bent; rijke gokkers kunnen nog steeds problemen hebben zoals het verwaarlozen van hun dierbaren en andere essentiële verantwoordelijkheden.

Florida staat bekend om zijn casino’s, uitgaansgelegenheden en gokken op cruiseschepen. Maar omgevingsfactoren zoals deze kunnen ervoor zorgen dat mensen vatbaarder worden voor de ontwikkeling van gokverslaving. Gokverslaving is geen probleem dat op zichzelf staat, het kan leiden tot crimineel gedrag, psychische problemen en depressie, en andere, gevaarlijkere verslavingen aanwakkeren. Zoals eerder vermeld, kan een persoon verslaafd raken aan drugs of alcohol om zijn gokgedrag aan te vullen of te vervangen. De combinatie van meerdere verslavingen kan verwoestend en moeilijker te behandelen zijn; het zou zijn als een web van losse draden in de knoop raken en ze allemaal tegelijk proberen te ontrafelen.

Verslavingsspecialisten en -adviseurs gebruiken verschillende methoden om gokverslaving effectief te behandelen, waaronder: de verslaafde helpen begrijpen wat hem of haar drijft om te gokken, hun gokgewoonten vervangen door productievere activiteiten, begrijpen hoe dit de mensen om wie ze geven beïnvloedt, en ten slotte , iemands wil versterken om een ​​productievere levensstijl te leiden. Als u waarschuwingssignalen opmerkt dat u of uw geliefde aan gokverslaving lijdt, is het cruciaal om in te grijpen en een behandeling te zoeken voordat het te laat is. Artsen behandelen gokverslaving als een ernstige hersenziekte, en mensen die eraan lijden zijn ook vatbaar voor drugsverslaving. Het belang van onmiddellijke behandeling kan het verschil zijn tussen alles verliezen en iemands leven redden.

Naast een gok verslaving kan je tegenwoordig ook game verslaafd zijn, ik was bijvoorbeeld erg verslaafd aan deze games