fitness, age, move-4797017.jpg

eiwitpannenkoeken – vetverlies of spiergroei

Pannenkoeken zijn niet de beste voedselkeuze vanuit het oogpunt van gezondheid en fitness, ze zijn niet het beste wat je kunt eten.

Ik hou van een stel proteine pannenkoeken die zwemmen in citroensap en suiker, maar het eten van zoiets is niet geweldig als je wat spiermassa wilt opbouwen of wat vet wilt verliezen, dus ik heb een gezond alternatief bedacht.

Toen ik het vet eraf haalde voor een bodybuildingshow, probeerde ik van alles uit met het beperkte voedsel dat ik mocht eten. Mijn ontbijt bestond uit havermout, eiwitten en eiwitpoeder met weinig koolhydraten.

Met een beetje water en kaneel heb je ingrediënten voor pannenkoeken!

Omdat deze eiwit pannenkoeken met een laag vetgehalte, geen suiker en eiwitrijke pannenkoeken zijn, zijn ze niet de lekkerste, maar ze zijn geweldig als je een vetverlies- of spieropbouwend dieet volgt, ze vullen je en vanwege de zoetstof uit de eiwitshake en kaneel, ze bevredigen je zoete trek. Dus dit is wat je nodig hebt om deze eiwitrijke alternatieven voor je traditionele pannenkoeken te maken:

Ingrediënten voor eiwitpannenkoeken

6 eiwitten of 200 ml (ik heb deze veel, dus ik gebruik eiwitten in een doos, dit bespaart tijd bij het scheiden van de dooiers en het verspillen ervan. Deze zijn moeilijk te vinden in het VK, waarschijnlijk gemakkelijker te vinden in de VS? De de beste plek om in een winkel te kijken is in de buurt van de banketbakkers- / bakkerijproducten. . . Dit was een nachtmerrie voor mij om te vinden, maar de moeite waard omdat ik van plan ben deze veel te maken

100 g havermout of havermout

Koolhydraatarm eiwitpoeder (wei-eiwit) Je kunt hier elk eiwitpoeder gebruiken, maar ik zou het houden bij een weipoeder met weinig koolhydraten. Dit komt omdat de havermout ons voorziet van alle koolhydraten die we nodig hebben. Ik gebruik een op whey gebaseerd eiwitpoeder van de sportschool waar ik train. Als je nu moe bent en niet zeker weet welke eiwitshake je moet nemen, zou je dat moeten zijn! Er zijn veel merken die vol zitten met suiker en van lage kwaliteit zijn. De sportschool die ik gebruik heeft een groot aantal kwaliteitssupplementen en de jongens daar weten waar ze het over hebben, dus kunnen je adviseren over wat je nodig hebt. Als je uit mijn regio in het VK komt, is het de moeite waard om ze te bekijken.

Kaneel of “all spice”

100 ml water
De mix is ​​vrij eenvoudig te maken, je doet gewoon alle ingrediënten in een mengkom of keukenmachine en mixt.

Ik gebruik een staafmixer met een afneembaar uiteinde voor eenvoudige reiniging, dit zou je ook tijd moeten besparen. Het is een geweldig stuk kit omdat je het veel kunt gebruiken en het is heel gemakkelijk schoon te maken. Meng het mengsel. (Dit is persoonlijke voorkeur, maar als je dit goed mixt, zodat de mix heel glad is, worden de pannenkoeken beter).

Zodra dit is gebeurd, moet je een pan met antiaanbaklaag opwarmen, zodat deze heter is dan de zon!… Of zo heet als je kunt. Dit is belangrijk als je geen roerei en eiwitshake in een pan wilt!

Zodra de pan heet is, moet je een kleine hoeveelheid plantaardige olie toevoegen. Om nog meer calorieën te besparen, doe ik een kleine hoeveelheid olie in de pan en veeg ik de pan snel af met een opgevouwen stuk keukenrol om overtollige olie te verwijderen en gelijkmatig te verdelen. Afhankelijk van je pan, zou dit genoeg moeten zijn voor maximaal 3 pannenkoeken, en dan moet de olie mogelijk opnieuw worden aangebracht.

Als de pan heet genoeg is en de olie is toegevoegd, moet je nu een kleine hoeveelheid van het mengsel in de pan doen. (Hoe vaker je dit doet, hoe meer je ziet hoeveel je per pannenkoek moet toevoegen, je kunt dikke of dunne hebben).

Zodra het mengsel aan de pan is toegevoegd, laat je het staan ​​totdat je kleine belletjes ziet vormen aan de bovenkant. Het is nu tijd om de zijkanten los te maken met een spatel en om te draaien! Het duurt ongeveer 30 seconden per kant, “Spoelen en herhalen”.

Hiermee maak je een behoorlijke hoeveelheid pannenkoeken. Als je aan het bodybuilden bent of een dieet volgt, moet je mogelijk de hoeveelheden ingrediënten hier aanpassen.

Voor mijn pre-wedstrijddieet moest ik deze allemaal eten als ontbijt. Als je geen heel streng dieet volgt, wil je misschien bestuiven met zoetstof of eten met gesneden fruit of honing. Dit zou nog steeds een gezond alternatief zijn.

Ik zal eindigen met te zeggen dat deze een uitstekende keuze zijn voor het ontbijt, omdat ze vullend zijn en voedingsstoffen met langzame afgifte bevatten, ze bevatten weinig vet/suiker en hebben een hoog eiwitgehalte, wat ook geweldig is voor gewichtsverlies.