De voordelen van een sta-op stoel

Als u wat ouder wordt of fysieke problemen hebt, kan het lastiger worden om op te staan uit een stoel. Hierdoor blijft u wellicht langer zitten dan u wil, omdat opstaan erg vermoeiend is. U kan dan op gaan kijken tegen het opstaan. Speciaal hiervoor zijn er sta-op stoelen. Deze stoelen hebben veel voordelen in vergelijking met een normale luie stoel. Benieuwd naar die voordelen. Lees dan gauw verder!

Hoe werkt een sta-op stoel precies?

Voordat we ingaan op de voordelen van deze stoel is het handig om eerst te begrijpen hoe de stoel werkt. Een sta-op stoel helpt u door middel van een elektrische motor bij het opstaan uit uw stoel. De motor brengt de stoel omhoog. Hierdoor kunt u moeiteloos opstaan uit de stoel.

Eenvoudig verlaten van de stoel

Het belangrijkste voordeel van een sta-op stoel is dus dat u gemakkelijker kunt opstaan. U hoeft niet meer geholpen te worden en kunt er onafhankelijk uitkomen. Dit geeft u veel vrijheid en gemak. Een sta-op stoel is ook erg eenvoudig in gebruik en wijst zich daarom vrij snel. U hoeft zich hier dus geen zorgen om te maken.

Een goede zithouding

Daarnaast zorgt een sta-op stoel ervoor dat u een gezonde zithouding aanneemt. Dankzij verschillende maat fauteuils kunt u een stoel kiezen die precies bij uw lichaam past. Denk aan verschillende zithoogtes, rug hoogtes en de zitbreedtte.

Keuze uit allerlei soorten

Er zijn sta-op stoelen verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Zo is er atlijd wel een stoel die perfect bij uw interieur past. Daarnaast kunt u kiezen uit stoelen met allerlei standen. Het is dus handig om de stoelen eerst in het echt te bekijken voordat u ze koopt. Zo kunt u ze uitproberen en kijken of de stoel goed bij u past.

Een sta-op stoel zorgt dus voor meer gemak en vrijheid bij het opstaan uit de stoel. Dankzij het elektrische systeem is dit ook nog eens super eenvoudig. Verder kunt u de stoel helemaal op u afstellen. Daarnaast kunt u kiezen uit allerlei modellen. Zo is er altijd wel één die bij u past. Alvast veel succes met de zoektocht naar de perfecte stoel!

Bron: Mobivit