Bescherm jezelf en de ander met cartamundi mondmaskers

We zitten helaas al meer dan een jaar in een pandemie. Er werden allerlei wetten en regels ingevoerd waar we ons aan moesten – en moeten – houden. Zo kwam op een gegeven moment het mondkapje ook naar Europa. Een mondkapje is er niet alleen om anderen te beschermen, maar ook om jezelf te beschermen tegen besmetting van andere mensen. We zijn niet gewend om een mondkapje te dragen, waardoor veel mensen het niet comfortabel vinden of het gevoel hebben dat ze niet goed kunnen ademen. Belangrijk is dus om een mondmasker te vinden dat voor jou goed past én jou beschermt.

Vooral in het begin van de pandemie waren er weinig mondkapjes op de markt. Echter is er nu, meer dan een jaar later, een enorme verscheidenheid aan mondkapjes op de markt te vinden: medisch of niet-medisch. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een aantal soorten mondkapjes. 

Katoen

Ten eerste hebben we het katoenen mondmasker. Dit masker is er voornamelijk om de ander te beschermen. Echter is deze bescherming wel beperkt, evenals de filtratie. Een katoenen mondmasker sluit voor tachtig procent aan op je gezicht en is erg comfortabel. Het is een ideaal masker voor mensen die goed willen kunnen ademen. 

Maskers FFP2

Maskers FFP2 zijn maskers met een hele goede filtratie. Een standaard FFP2 masker beschermt jezelf, maar ook de ander. Deze bescherming is erg hoog. Maskers FFP2 sluiten bijna volledig (92%) aan op je gezicht. Ze zitten comfortabel op het gezicht en bieden matig tot goed ademcomfort. 

Naast de standaard maskers FFP2 zijn er de Medimundi FFP2 maskers. Hiermee bescherm je ook jezelf en de ander. De bescherming en filtratie zijn nog hoger dan de standaard variant: beide vrijwel 100%. Voor het adem- en draagcomfort kun je ze ook zeker niet laten liggen. Vind je het echt belangrijk om jezelf en de mensen om je heen goed te beschermen en een zo laag mogelijk risico te lopen op besmetting? Ga dan voor een FFP2 masker!

Cartamundi mondmaskers

Medimundi is een initiatief bestaande uit de Universiteit Antwerpen (UA), Machinebouwer Cloostermans en een privé-investeerder. Uiteindelijk hebben ze in Cartamundi de partner gevonden die de leiding over het commerciële en operationele gedeelte op zich nam. Cartamundi werd de hoofdaandeelhouder van Medimundi BV. Vandaar de naam Cartamundi mondmaskers

De maskers van Medimundi BV worden geproduceerd middels de ervaring en supply chain van Cartamundi. Je kan dus verwachten dat Cartamundi mondmaskers kwalitatief geproduceerd worden. De fabriek is bekend voor kaart- en bordspellen. Hierdoor heeft het bedrijf veel ervaring met werken met aankoop en transport van grondstoffen, productie en verpakking en ten slotte de levering van Cartamundi mondmaskers.