5 tips om jouw gebit goed te onderhouden

Iedereen weet hoe belangrijk het is om je gebit goed te verzorgen. Toch komt het vaak voor dat mensen hier wat te laks in zijn. Tandartsen, zoals die van Glimlach Tandzorg, benadrukken dan ook vaak wat de noodzaak van een schoon gebit nou eigenlijk is. Hier volgen vijf tips om jouw tanden zo wit en gezond mogelijk te houden.

Tip 1: Laat je gebit regelmatig controleren

Naar de tandarts gaan is niemands favoriete bezigheid. Of je nou een tandarts in Leeuwarden of Tandarts Gouda hebt, het wordt nooit echt leuk. Veel mensen zijn zelfs best bang voor de tandarts. Toch is het echt belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Het liefst wel twee keer per jaar. Tijdens de halfjaarlijkse tandartscontrole bekijkt de tandarts je gebit goed en checkt of er plekjes zijn waar je extra goed moet poetsen om gaatjes te voorkomen. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen, en zeker bij de tandarts.

Tip 2: Zorg voor een goede tandenborstel

Naast regelmatige controles, is een goede tandenborstel is enorm belangrijk. Een goede handtandenborstel is te herkennen aan een rechte steel, een kop die niet te groot is en zachte haartjes. Nog beter is het om met een elektrische tandenborstel te poetsen.

Tip 3: Poets twee keer per dag

Al van kleins af aan horen de meeste mensen dat ze twee keer per dag moeten poetsen. Toch doet lang niet iedereen het. Door al het vuil twee keer per dag uit je gebit te verwijderen, houd je je gebit schoon en gezond en verklein je dus de kans op gaatjes.

Tip 4: Poets op volgorde

Wanneer je je tanden altijd op dezelfde volgorde poetst, voorkom je dat je plekken overslaat. De volgorde maakt eigenlijk niet zoveel uit, als je maar zorgt dat je alle kanten van alle tanden en kiezen raakt en schoonmaakt. En niet alleen de tanden en kiezen moeten gepoetst worden, het tandvlees mag zeker niet overgeslagen worden!

Tip 5: Vergeet niet te flossen

De laatste tip is: flossen! Iedereen krijgt het wel een keer te horen als ze in de tandartsstoel zitten en dat is absoluut niet voor niets! Flossen zorgt dat ook de plekjes waar je met je tandenborstel maar slecht bij kunt netjes en schoon blijven. Dus: denk de volgende keer dat

je poetst aan deze tips en houd je gebit netjes!