3 tips voor het verzorgen van je tanden

Een gezond gebit is erg belangrijk voor onze gezondheid. Wie een gezonde mond heeft, eet makkelijker, ziet er beter uit en heeft minder last van een slechte adem. Je kunt je er zelf zekerder door voelen, maar het is ook belangrijk voor je welzijn. Een slechte mondgezondheid kan namelijk leiden tot hart- en vaatziekten, longontsteking, hersenaandoeningen en aderverkalking verhoogd. Het is dus belangrijk dat je goed zorgt voor je gebit en dat je gezond blijft. Hieronder lees je de 3 belangrijkste tips bij het verzorgen van je tanden. Tandenpoetsen is qua mondverzorging het belangrijkste en dus de absolute nummer 1 volgens tandartsen zoals Your Dental de tandarts Almere.

Kies de juiste tandenborstel

Tandenpoetsen zorgt ervoor dat je tanden schoon en fris blijven, ook verwijdert het aanslag én helpt het bij een stinkende adem. Hierbij is het belangrijk dat je een goede tandenborstel aanschaft. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, een eenvoudige tandenborstel met een kleine kop en zachte borstelharen is het meest belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de borstel overal bij komt. Een harde tandenborstel kan het tandvlees al snel irriteren. Gezond tandvlees is juist heel belangrijk. De borstel moet om de drie maanden verwisseld worden.

Poetsen en flossen

Wanneer je je tanden poetst is het wel belangrijk dat je dit op een goede manier doet. Je moet dit namelijk doen met een bepaalde manier en consistentie. Poets de tanden minimaal 2 keer per dag, 2 minuten lang. Hierbij moet je alle tanden en kiezen bereiken, zowel de binnen- en buitenkant als de bovenkant. Daarnaast moet je niet vergeten je tandvlees ook mee te poetsen. Dit doe je door je tandenborstel schuin te houden. Ook is het flossen van je tanden erg belangrijk. Door middel van flossen kun je de plekken bereiken waar de tandenborstel niet kan komen. Dit kun je doen met een flosdraad, tandenstoker of met ragers. Dit hoeft maar één keer per dag.